Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Εγκύκλιοι ΥΠ.ΕΣ.: Τα πάντα για τις τοπικές εκλογές

Εγκύκλιοι ΥΠ.ΕΣ.: Τα πάντα για τις τοπικές εκλογές

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 1952 και ζει στο Χαλάνδρι. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Καραγιάννη και είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) στην Αθήνα.
Από το 2002 έως σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην «Εκδοτική Εταιρεία Α.Ε.»

Από το 1996 έως το 2002 διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής & Διευθυντής Προσωπικού στις «Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.»

Από το 1996 έως το 2004 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην εκτυπωτική εταιρεία «Αθηνά Α.Ε.»

Το 1981 εργάσθηκε ως Λογιστής στην εταιρεία «Εκδόσεις Απογευματινή A.E.» και το 1978 στην εταιρεία «Κλωστήρια Μουζάκη Α.Ε.»

Στην πόλη του Χαλανδρίου, όπου ζει μόνιμα με την οικογένειά του, ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά τόσο του Δήμου, όσο και των άλλων συλλογικών φορέων από πολύ μικρή ηλικία.

Από το 1978 έως το 1982 και από το 1990 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλανδρίου, εκλεγμένος σε 6 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Τη διετία 1995 - 1996 εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το 1997 και το 1998 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Χαλανδρίου «ΦΛΥΑ».

Από το 1998 έως το 2002 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του “Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντέλης“ (Σ.Π.Α.Π.).

Από το 2003 έως σήμερα είναι Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εκλεγείς από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το 2003 έως σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του συνδέσμου “21 ΟΤΑ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη”.

Είναι ενεργό μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ένωσης Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών «Ε.Π.Η.Ε.Α.».

ΓΕΝΝΑΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ?

1. Ανακοινώθηκαν χθες τα νέα ανώτατα όρια δαπανών για τους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Ποια είναι η ουσία; Τα όρια επανακαθορίστηκαν έως και 70% χαμηλότερα σε σύγκριση με τις εκλογές του 2006 και τέθηκε για πρώτη φορά όριο στις πηγές χρηματοδότησης!

- Ενδεικτικά, το 2006 ένας συνδυασμός για το Δήμο Αθηναίων μπορούσε να πραγματοποιήσει δαπάνη 684.000 ευρώ. Τώρα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 322.500 ευρώ.

- Για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.

- Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν δαπάνες πάνω από 1.500, 2.500 και 3.500 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του Δήμου.

- Αντίστοιχα οι υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 2.500 ευρώ έως και τα 13.500 ευρώ ανάλογα με την Περιφέρεια.

- Κάθε συνδυασμός μπορεί να λάβει έως και 2.000 ευρώ από ένα φυσικό πρόσωπο ενώ ένας υποψήφιος σύμβουλος έως και 500 ευρώ. Όλες οι χορηγίες είναι ονομαστικοποιημένες και αποκλειστικά από φυσικά πρόσωπα.
2. Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για την νομοθεσία που διέπει τις εκλογικές δαπάνες στην διεύθυνση
 
http://www.ypes.gr/el/MediaCenter/Minister/Seasonable/?id=ac12b748-22a4-48f9-b473-8eb367cefe59

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Σχεδιασμός και μέτρα κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Χαλάνδρι 12/8/2010
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

Τηλ 2106860723

Θέμα : Σχεδιασμός και μέτρα κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, 1η Μαίου 2010 έως και 31η Οκτωβρίου και με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου μας και παρά την άρνηση της κυβέρνησης για την σύναψη συμβάσεων εποχικού προσωπικού, έχει γίνει υπερπροσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της φύλαξης της ρεματιάς Χαλανδρίου. Έπειτα από απόφαση του Αντιδημάρχου Πόλεως και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Παντελή Συρμάνογλου, οι υπηρεσίες πρασίνου, περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας, σε συνεργασία με τους εθελοντές και τους προσκόπους προχώρησαν στις 17/06/2010 και 27/06/2010 στον καθαρισμό (αποψίλωση) της ρεματιάς Χαλανδρίου.

Επίσης υλοποιήθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

1. Τοποθέτηση οικίσκου- παρατηρητηρίου στην τοποθεσία « Βάρδας », σε συνεργασία

με τον ΣΠΑΠ.

2. Διάθεση 10τονης υδροφόρας, μικρού πυροσβεστικού οχήματος, και ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου της Π. Προστασίας, καθώς και περιπολίες, βάρδιες σε όλη την έκταση της ρεματιάς, πάντα σε πλήρη ετοιμότητα.

3. Περιπολίες του προσωπικού της Π. Προστασίας, το οποίο είναι άριστα εκπαιδευμένο στις διαδικασίες πυρόσβεσης, σε όλη την έκταση της ρεματιάς Χαλανδρίου, καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας,

4. Εθελοντικές Περιπολίες μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ραδιοσιτεχνών.

5. Συνεχής επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων του ΣΠΑΠ ( σύλλογος προστασίας και ανάπτυξης του Πεντελικού).

6. Πλήρης έλεγχος των πυροσβεστικών φωλεών και αποκατάσταση τυχόν βλαβών τους, προκειμένου να είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν σε έκτακτη ανάγκη.

7. Απαγόρευση και έλεγχος κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, όταν ο βαθμός επικινδυνότητας είναι 4+5, στις οδούς Γραβιάς, Δάσους, Δάφνιδος, Ευρίπου, Ηρώδου Αττικού, Κηφισού, Κορυτσάς, Πάρνηθος, Πολυδρόσου, Προφήτη Ηλία, Ροδοδάφνης.

Αρωγοί στις προσπάθειες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας , είναι το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, η Δημοτική Αστυνομία Χαλανδρίου και το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σ.ΚΕ.Π.Ι.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
210 6860730, 210 6860740
http://www.halandri.gr/
email: press@halandri.gr

Χαλάνδρι 11 Αυγούστου 2010

Ο δήμος Χαλανδρίου στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί και διαισθανόμενος ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, στην προσπάθεια του να διασφαλίσει με κάθε δυνατό μέσον αυτό το αγαθό στους πολίτες του Χαλανδρίου, δημιούργησε τα Δημοτικά Ιατρεία.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων του Χαλανδρίου σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τις δυνατότητες, αλλά και τους προληπτικούς ελέγχους, τόσο στον γυναικείο, όσο και στον ανδρικό πληθυσμό, ο Δήμος Χαλανδρίου εξέδωσε μαζί με το Συμβουλευτικό κέντρο Προληπτικής Ιατρικής, τον απαραίτητο οδηγό. Σε αυτόν ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πληροφορηθεί κάθε λεπτομέρεια.

Παράλληλα το Σ.ΚΕ.Π.Ι., με την ευκαιρία των θερινών διακοπών, αισθανόμενο την ανάγκη να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους στις βασικές πρακτικές γνώσεις πάνω στις πρώτες βοήθειες οι οποίες σε μια δύσκολή στιγμή μπορούν να σώσουν τη ζωή ενός συνανθρώπου μας εξέδωσε ένα πρακτικό εγχειρίδιο τσέπης.

Και τα δύο έντυπα μοιράστηκαν στα κεντρικά σημεία της πόλης καθώς και στα σημεία εισόδου-εξόδου της Αττικής οδού στη Λεωφόρο Πεντέλης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΑΣΗ.


Ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από την Ρηγίλης ότι ο Γιώργος Κουράσης είναι ο υποψήφιος της Ν.Δ. στο Χαλάνδρι. Σε επόμενη ανάρτηση θα παρουσιάσουμε στοιχεία του κου Κουράση αλλά και ρεπορτάζ.

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝOΠΩΡΟ!

Καλημέρα και καλό φθινόπωρο! Μετά από ολιγοήμερη απόδραση στις παραλίες του Ευβοϊκού και ολίγων του Αιγαίου  - χρειαζόμασταν όσμιο για τους πιο ψαγμένους - νάμαστε πάλι εδώ.
Και έχουμε πράγμα (σιγά μην δεν κάναμε ρεπορτάζ από το κινητό).
Αλλά θα κάνετε υπομονή μερικές ώρες για να πάρουμε μπροστά και να αρχίσουμε το γράψιμο.

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΦΘΙΝΩΠΟΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.