Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΠΑΣΟΚ

Με την υποστήριξη των στελεχών της κομματικής γραφειοκρατίας αλλά και των παλαιών δημοτικών συμβούλων εξασφαλισμένη, ο Στάθης Ανδρεόπουλος θεωρεί τον εαυτό του φαβορί για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Η Ιπποκράτους αλλά και βουλευτές της β’ Αθήνας αναγνωρίζουν σε συνομιλητές τους όμως ότι πρόκειται για επιλογή που δύσκολα εξασφαλίζει νίκη αφού η όλη  πολιτική παρουσία του κου Ανδρεόπουλου περισσότερο βασίστηκε μέχρι σήμερα στην κομματική και παρεϊστικη περιχαράκωση παρά στον σχεδιασμό κοινωνικών και πολιτικών πρωτοβουλιών διεύρυνσης και ανάπτυξης συμμαχιών. Το 50 + 1 % μοιάζει πολύ υψηλό νούμερο για μια παράταξη με τόσο στενό κομματικό περίβλημα και αυτό το γνωρίζουν όσοι στην Ιπποκράτους τονίζουν ότι «ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ», όπως χαρακτηριστικά απαντά το περιβάλλον της επιτροπής χρισμάτων. Οι μετοχές του Νίκου Πανταζή ανεβαίνουν ενώ όλο και πληθαίνουν όσοι μιλούν για ενωτική πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου Κώστα Παττακού, ο οποίος εμφανίζεται προβληματισμένος.

Πάντως η Ιπποκράτους αναζητά – ως συνήθως – και άλλη λύση.

ΝΔ

Ο Γιώργος Κουράσης επιλέχθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Ζαφειρόπουλου ως ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος αλλά αυτή η διαδικασία δεν φαίνεται να πολυάρεσε στα περιφερειακά και κεντρικά όργανα της Ν.Δ. που ακόμα δεν την έχουν «ευλογήσει» και ζητούν διαδικασίες όπου θα εμπλακεί η κομματική βάση. Σε αυτή την περίπτωση έτοιμος να διεκδικήσει το χρίσμα  φαίνεται και ο αντιδήμαρχος κος Ζαννιδάκης.

Ο Γιώργος Κουράσης εμφανίζεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας άσχετα από την ανακοίνωση της Ρηγίλλης.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση του Ηλία Ντάβαρη.

ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ

Η παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ αποτέλεσε το σχήμα που διαμορφώθηκε από τον ΣΥΝ σε συνεργασία με την ΣΤΑΣΗ στις προηγούμενες εκλογές. Η αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας από τον ΣΥΝ φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει απολύτως ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ για τους Πολίτες θα είναι παρούσα και στις εκλογές του Νοεμβρίου εκφράζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Τώρα για επικεφαλής μην μας ρωτάτε.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στελέχη του νεοσύστατου κόμματος του κ. Κουβέλη συζητάνε για συνεργασία τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τον Γιώργο Κουράση και τη Ν.Δ. Πάντως αυτόνομη κάθοδος αποκλείεται.

ΚΚΕ

Λούλα Καρατζά ανακοίνωσε επίσημα το ΚΚΕ όπως αναφέρουμε και σε άλλη ανάρτηση.