Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

George Dalaras & Emma Shapplin - Omorfi Poli

"Ομορφη Πολη" Edith Piaf σε μουσικη Θεοδωρακη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Υπ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΣΙΑΣ

Η προηγούμενη ανάρτηση του Νίκου Πανταζή, ο οποίος μας κάνει την τιμή να αναρτά τις απόψεις του στο blog μας , αποτελεί κατά την άποψή μου ένα από τα ΜΕΙΖΟΝΑ θέματα της πόλης μας.

Η σημασία της διάνοιξης της Φραγκοκλησσιάς  για να κατανοηθεί χρειάζεται μεγάλη και σε βάθος μελέτη των πολεοδομικών και κυκλοφοριακών συνθηκών του Χαλανδρίου και των ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ πλέον λύσεων βελτίωσης της κατάστασης που απομένουν στα χέρια όσων μελετούν πραγματικές και ρεαλιστικές παρεμβάσεις στον χάρτη της πόλης σε αντίθεση με όσους προτείνουν παρεμβάσεις στον κυκλοφοριακό ή πολεοδομικό επίπεδο με γνώμονα την εξαπάτηση και τον αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων στις επόμενες δημοτικές εκλογές. (π.χ να γίνουν πράσινο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του δήμου που μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση σοβαρότατων πόρων αναγκαίων για την πόλη, να πεζοδρομηθούν όλοι οι δρόμοι της πόλης, στο κέντρο και στην περιφέρεια, κλπ).

Η ολοκλήρωση περιφερειακού κυκλοφοριακού δακτυλίου διοχέτευσης των διαμπερών κυκλοφοριακών ροών, βορειοανατολικός κλάδος του οποίου δεν μπορεί παρά να είναι ένας δρόμος που ενώνει την Κηφισίας με τη Λ. Πεντέλης, στα όρια της πόλης μας και όχι διασχίζοντάς την σε όλη της την έκταση, όπως γίνεται σήμερα από τον εγκάρσιο άξονα Εθν. Αντιστάσεως, Παπανδρέου, Πεντέλης, αποτελεί ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ:

Αντίστοιχης σημασίας θέμα είναι το Ανατολικό - Βορειοανατολικό τμήμα ενός τέτοιου δακτυλίου, που ενώνει την Μεσογείων με την Πλακεντίας.

Σε ολοκληρωμένη παρουσίαση που ετοιμάζω για το θέμα, πιστεύω ότι θα εξηγηθεί πλήρως το θέμα.

Πάντως οφείλω να συγχαρώ το Νίκο που επέλεξε να εντάξει αυτό το θέμα στην προμετωπίδα της πολιτικής του. Είναι από αυτά που μπορούν να ενώσουν και να λύσουν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ για τους Χαλανδραίους, για τα παιδιά μας.

Να ανοίξει η Φραγκοκλησιάς

Το Πολύδροσο μια ολόκληρη περιοχή αποκλεισμένη από την ρεματιά με ένα πέρασμα στην Πολύδροσου που μετά βίας περνάνε δύο αυτοκίνητα σε κάθε άναμμα φαναριού. Όλη η υπόλοιπη κίνηση πηγαίνει στην Σισμανογλείου και εκτός του μονίμου μποτιλιαρίσματος, δημιουργεί θανάσιμους κινδύνους για τους ασθενείς εμποδίζοντας την γρήγορη διάβαση των ασθενοφόρων προς το νοσοκομείο. Ποιος τελικά είναι αυτός που έχει τόση δύναμη και εμποδίζει την διάνοιξη. Γιατί τόσα χρόνια δεν έχει βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δεν ρωτάμε τι κάνει ο Ζαφειρόπουλος γιατί αυτός τα παράτησε γνωρίζοντας ότι φεύγει στο τέλος της χρονιάς .Ο Νίκος Πανταζής ζητάει να ανοίξει ο δρόμος όπως είναι χωμάτινος για να εξασφαλισθεί η σύνδεση με την Πεντέλης και να διασφαλισθεί και η ρεματιά από φωτιά που πολλές φορές σε αυτό το σημείο είχαμε. Να αναλάβει η Αττική οδός την ανάπλαση του χώρου όπως συμβατικά είναι υποχρεωμένη. Να επέμβει εισαγγελέας για την διάνοιξη του παράδρομου της Αττικής οδού που παράνομα διακόπτεται στην Πεντέλης και στην Μακεδονίας στα Βριλήσσια. Να μπει φανάρι για αριστερή στροφή προς τον παράδρομο Αττικής στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας και να ανοίξει ο παράδρομος προς Χαλάνδρι στην Μεταμορφώσεως για αριστερή στροφή των αυτοκινήτων